Италия късметлийски и с много желание надви държащата топката Испания след дузпи

...
Италия късметлийски и с много желание надви държащата топката Испания след дузпи
Коментари Харесай

По италиански: Скуадрата е на финал на Евро 2020 с късмет и драма при дузпите с Испания

Италия късметлийски и с доста предпочитание надделя държащата топката Испания  след  дузпи и стана първият финалист на Евро 2020. Двата отбора не съумяха да се победят в редовното време и продълженията, откакто завършиха 1:1 в полуфинал №1 от Евро 2020 на " Уембли ". При дузпи те Скуадрата вкара четири, до момента в който Испания единствено три. За " адзурите " Мануел Локатели пропусна първата дузпа, а по-късно Дани Олмо стори същото. Решителоното избавяне на Донарума пристигна при удара на Алваро Мората. Жоржиньо реши всичко в последната дузпа за италианците.

В 60-та минута Федерико Киеза даде преднина на соя отбор с майсторски гол в далечния ъгъл на Унай Симон по диагонала с вътрешен фалц. Той приключи бърза контраофанзива и не остави шансове на вратаря с техничния си удар. В 80-та минута влезлият от пейката Алваро Мората изравни резултата с удар по земя от близко с левачката в близкия ъгъл. Той направи двойно подаване с Дани Олмо и приключи невъзмутимо.

Първата опция в мача пристигна за Италия след единствено 3 минути, когато Николо Барела уцели гредата, откакто излезе от дълбочина. Полузащитникът обаче се оказа в засада и обстановката няма да попадне в статистиката.

В първите 10 минути Испания владее повече топката, само че италианците съзнателно изчакват противника, играят нападателно в отбрана и чакат комфортен миг за контраофанзива. Селекцията на Луис Енрике пък прави това, което умее най-добре - разиграва търпеливо и бързо с едно-две докосвания.

Именно след едно такова разиграване Педри откри Оярсабал сред отбраната на Италия , само че последният не съумя добре да овладее топката. В противоположен случай нападателят оставаше самичък против Донарума. В 15-та минута Феран Торес нанесе и първия удар към вратата на италианеца, само че той мина настрана от неговата врата.

Италия получи добра опция в 20-та минута, когато Емерсон бе изведен под ъгъл вляво и подаде на Имобиле. Унай Симон бе напуснал своята врата да пресече топката към Палмиери, само че Имобиле се забави. Все отново той откри Барела, който потегли да финтира и загуби топката.

Дани Олмо имаше страховит късмет след 25 минути игра. Испанецът стреля в наказателното поле, само че ударът му бе блокиран. При втория опит Джанлуиджи Донарума трябваше да демонстрира класата си. Ударът на Олмо от близко нямаше нужната мощ и акуратност.

Олмо още веднъж стреля в 33-та минута. Този път шутът му бе отвън наказателното поле и не представляваше заплаха за вратата на Донарума. Нападателят на Испания можеше да комбинира със собствен съотборник, само че реши да опитва шанса си.

Испания продължи да бъде по-опасния тим през първото полувреме. Поредната бърза композиция на отбора в 39-та минута приключи с разочароващ удар от Микел Оярсабал, който стрея без подготовка надалеч над вратата.

В самия завършек на първата част италианците проведоха добра офанзива вляво, където Лоренцо Инсиние и Емерсон взаимодействаха чудесно. Последният стреля от дребен ъгъл, само че топката мина малко над вратата на Унай Симон. Това постави завършек на първото полувреме.

Второто полувреме стартира по-добре за Испания и в 52-та минута капитанът Серхио Бускетс бе близо дол гол. Ударът му без подготовка от границата на наказателното поле мина малко над вратата на Донарума. В ответната офанзива Федерико Киеза стреля рисково през човек, а ударът му по земя бе отразен от Унай Симон.

След 58 минути игра Микел Оярсабал опитва Донарума от разстояние, само че шутът му бе в обсега на вратаря, който нямаше проблеми да улови.

Италия поведе в резултата посредством Федерико Киеза в 60-та минута. Той приключи по прелестен метод бърза контраофанзива за отбора. Неговият техничен удар в далечния ъгъл не остави шансове на Унай Симон, който можеше единствено да изгледа топката.

Испания отговори 5 минути след попадението. Коке подаде за глава към Оярсабал, само че нападателят на Реал Сосиедад се размина с топката и пропусна необикновен късмет да изравни резултата. Нова композиция сред Оярсабал и Олмо приключи с удар на последния, само че и този път той не откри задачата.

Федерико Киеза откри влезлия като запаса Доменико Берарди в 67-та минута, само че ударът на последния бе отразен с крайник от Унай Симон. Берарди удари по земя и по този начин улесни спасяването от Симон. В 80-та минута още веднъж Берарди опита шанса си.

В идната офанзива Испания съумя да стигне до равенството с помощта на влезлия от аварийна пейка Алваро Мората. Той направи двойно подаване с Дани Олмо в 80-та минута и към този момент в наказателното поле приключи по земя, без да остави късмет на Донарума.

До края на постоянното време двата отбора не си означиха повече голове и по този начин се стигна до продължения.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

В 97-та минута Дани Олмо стреля от директен свободен удар, само че Донарума мазета. Впоследствие Морено опита добавка, само че след в началото комплициране в защитата италианците въпреки всичко предотвратиха заплахата.

" Ла Фурия Роха " стигна до нова опция пред вратата на Донарума. Морено центрира към Мората в 102-та минута, само че стражът на Италия стигна пръв до топката. След това се получи леко комплициране в отбраната на " адзурите ", само че Бонучи въпреки всичко мазета топката напред.

След първото продължение резултатът продължава да бъде 1:1. Испания има повече обстановки и като цяло отборът, воден от Луис Енрике наподобява по-свеж и кадърен да означи гол.

Доменико Берарди бе покрай гол на два пъти в 110-та минута. Първо негов шут бе блокиран от отбраната на Испания , а по-късно той попадна в състояние на засада, макар че прати топката в мрежата. Така до изненади не се стигна и рефера Феликс Брих свири незабавно, откакто изтече 120-ата минута края на продълженията и се наложи рулетката на дузпи те да реши кой отива на финала.

Фотруна и по-добрата душeвност на стража Донарума взеха решение това да е Италия , която ще гони своя втори трофей на огромния мач на 11 юли, отново в Лондон. Там Скуадрата ще срещне Англия или Дания.

При дузпи те:
Локатели (Ит) - пропуск
Олмо (Ис) - пропуск
Белоти (Ит) - гол
Морено (Ис) - гол
Бонучи (Ит) - гол
Тиаго (Ис) - гол
Бернардески (Ит) - гол
Мората (Ис) - пропуск
Жоржиньо (Ит) - гол

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР